با موضوع جوش آرگون در خدمت شما هستیم.
امروزه جوشکاری و شغل جوشکاری از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است و می توان گفت که اکثر وسایل الکترونیکی و از این دست وسایل، بوسیله جوشکاری و انواع جوش به هم متصل شده است.
شغل جوشکاری از درآمد بسیار بالایی برخوردار است و به دلیل حساسیت بالای این شغل، همواره افرادی که در این شغل مشغول به کار می شوند باید از مهارت و توانایی بسیار بالایی نیز برخوردار باشند.
یکی از انواع جوشکاری که بسیار مورد کاربرد می باشد، جوشکاری آرگون می باشد. جوش آرگون دارای مزیت های بسیار فراوانی است و در عین حال انجام جوش آرگون دقت بسیار بالایی را می طلبد.
ما در این مقاله قصد داریم در مورد جوشکاری و جوش آرگون مطالب مهمی را ارائه دهیم و در مورد نحوه عملکرد آن مباحثی را عنوان نماییم. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد جوش آرگون به سایت بالن گاز مراجعه نمایید.
ما در این مقاله به پرسش های زیر پاسخ خواهیم داد:
- جوشکاری چیست؟
- تعریف جوشکاری
- آرگون چیست؟
- جوشکاری آرگون چیست؟
- تاریخچه جوش آرگون چیست؟
- تجهیزات جوشکاری آرگون چیست؟
- موارد استفاده جوشکاری آرگون کدامند؟
- تفاوت جوش آرگون و CO2در چیست؟
- آیا میتوان از CO2بیش از اندازه برای جوشکاری آرگون و جوشکاری TIG استفاده کرد؟
- انواع الکترودها در جوشکاری آرگون چیست؟
- علت سیاه شدن جوش آرگون چیست؟
- مزیت های جوش آرگون چیست؟
- عوارض جوشکاری آرگون بر روی انسان چیست؟
- تنفس کردن آرگون باعث چه مشکلاتی می شود؟
- علائم بعد از تنفس کردن آرگون چیست؟
- دستگاه جوشکاری اینورتری چیست؟
- مزایا استفاده از دستگاه جوش اینورتر چیست؟
جوشکاری چیست؟

جوشکاری و صنعت جوشکاری یکی از قدیمی ترین صنایع می باشد که وظیفه آن اتصال دو قطعه به یکدیگر می باشد. انجام جوشکاری و فرایندهای آن بستگی به مواد مورد استفاده در آن را دارد و اینکه در کدام مکان قرار است جوشکاری صورت گیرد، باعث خواهد شد که متخصصین حوزه جوشکاری، روش ها و راهکارهای متنوعی برای انجام جوشکاری ارائه دهند.
جوشکاری از بخش ها و قسمت های بسیار مختلفی تشکیل شده است که همین دلیل باعث وسعت بسیار بالا مبحث جوشکاری خواهد بود.
جوشکاری از اهمیت و درجه اعتبار بسیار بالایی نیز برخوردار است و افرادی که در این شغل، فعالیت دارند از اعتبار بسیار بالایی برخوردار خواهند بود زیرا اهمیت موضوع جوشکاری و انجام فعالیت های آن غیر قابل انکار می باشد.
افرادی که قصد دارند در مورد جوشکاری بدانند باید اطلاعات بسیار کامل و جامعی از آن کسب نمایند. و اگر کسی قصد دارد در این رشته مشغول به فعالیت شود باید تحقیقات لازم را در مورد جوشکاری و انواع روش های آن انجام دهد.
از اینکه جوشکاری یک شغل حساس و پیچیده ای میباشد هیچ گونه شک و تردیدی در آن وجود ندارد. اما مزیت جوشکاری در این است، افرادی که در این شغل فعالیت دارند از درامدهای بسیار بالایی بهره مند هستند و به همین دلیل بسیار از افرادی که علاقه به شغل های فنی دارند، به شغل جوشکاری روی می آورند.
سایت بالن گاز می تواند در زمینه جوشکاری و انواع روش های آن از جمله جوش آرگون اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیار افراد قرار دهد.
تعریف جوشکاری

بدست آوردن اطلاعات در زمینه جوشکاری به افراد علاقه مند به این حوزه کمک خواهد کرد که شناخت کافی از جوشکاری بدست آورند. جوشکاری دارای یک تعریف واحد می باشد که کامل ترین آن مبحث زیر است:
جوشکاری به عمل و فرایندی گفته می شود که توسط این فرایند، دو قطعه فلزی یا غیر فلزی از طریق گرما و حرارت بسیار بالا به هم متصل می شوند.
این اتصال را جوشکاری می نامند. در فرایند جوشکاری با توجه به شرایط و پارامترهای مختلف، می توان از یکی از انواع جوشکاری استفاده نمود تا بتوان دو قطعه را بهم متصل نمود و در نهایت امر منجر به تولید یک محصولی دیگر شود.
گرم نمودن و حرارت بالا از روش ها مختلفی استفاده می شود که به همین امر باعث میشود، جوشکاری انواع مختلفی داشته باشد که هر کدام از آنها در صنایع مختلف و در کاربردهای مختلف، مورد استفاده قرار میگیرد و هرکدام مزایای خاص خود را دارند.
پیشنهاد می کنیم از پست کپسول اکسیژن جوشکاری دیدن کنید.
انواع جوشکاری عبارتند از:
- جوشکاری در حالت جامد
- جوشکاری مقاومتی
- جوشکاری با گاز اکسیژن
- جوشکاری برق
- انواع متفرقه جوشکاری
- سایر روش های متفرقه …
شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد فرایند جوشکاری و انواع آن به سایت بالن گاز مراجعه نمایید
حال نوبت به آن رسیده که به مبحث اصلی مقاله یعنی جوش آرگن بپردازیم:
آرگون

آرگون یک عنصر شیمیایی می باشد که به نوعی یک گاز بی اثر محسوب میشود. واژه آرگون به معنی آهسته و غیر فعال می باشد و دلیل نامگذاری گاز بی اثر، به همین دلیل می باشد.
گاز آرگون در جدول تناوبی عناصر به گازهای نجیب معروف است. گاز آرگون گازی بی بو و بی رنگ می باشد که از دسته تک اتمی ها می باشد. گاز آرگون در صنعت جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرد.
و شرط اثرگذاری آن در فرایند جوشکاری این است که این ماده در شرایط خاصی قرار نگیرد. گاز آرگون از مزیت بالایی برخوردار می باشد که مهمترین مزیت آن اکسید نشدن آن می باشد.
یعنی با اکسیژن واکنشی نشان نمی دهد که اکسیده شود. امروز جوشکاری آرگون یا همان جوش آرگون در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل خاصیت ضد اکسید بودن آن، همیشه مورد محبوب بسیاری از صنایع بوده است.
جوشکاری آرگون چیست؟

جوشکاری آرگن یکی از انواع جوشکاری ها می باشد که در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. فرایند جوشکاری آگون معنی و مفهوم آن این است که تحت پوشش محافظ گاز قرار میگیرد که همین امر باعث واکنش پذیر شدن آن در میان اتصال دو قطعه است.
جوش آرگون از استحکام بسیار بالایی برخوردار می باشد و عملا یکی از پرطرفدارترین انواع جوشکاری ها می باشد.
بطور کلی جوشکاری آرگون که به وسیله گاز آرگون صورت می گیرید به کمک قوس الکترونیکی صورت میگیرد که قوس الکتریکی به تخلیه جریان الکتریکی بین دو الکترود بوجود می آید.
چنین فرایند تحلیه جریان باعث ایجاد حرارت بالا می شود و این حرارت باعث ایجاد اتصال و جوش بین دو قطعه می شود. میزان حرارت تولید شده در این قوس الکتریکی به وسیله جوش آرگون تا 2000 درجه سانتی گراد خواهد رسید.
جوش آرگون در فرایند های مختلفی نیز مورد استفاده قرار میگیرد
جوش آرگون در فرایند های مختلفی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله کاربردهای آن می توان در اتصال لوله های سفت و سخت و تحت فشار و همچنین جوش دادن صفحات نازک و ظریف، نام برد. یکی از دلایل فراوانی جوش آرگون و استفاده فراوان، به دلیل وسیع بودن کاربردهای آن می باشد.
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، شغل جوشکاری از مشاغل پردرامد محسوب میشود. جوشکاری آرگون هم از این قاعده مستثنی نبوده و از درآمد بسیار بالایی برخوردار است.
بسیاری از کشورهای مطرح اروپایی و آمریکایی از افرادی که در حرفه جوشکاری آرگون فعالیت می کنند، سالانه هزاران مهاجر خارجی را جذب می نمایند و به انان حقوق های نجومی پرداخت می کنند. به همین دلیل افرادی که دنبال درآمدهای بالا می باشند می توانند به سراغ شغل جوشکاری مخصوصا جوشکاری آرگون بروند.
صنعت جوشکاری مخصوصا جوش آرگون در کشور ما از رونق بسیار خوبی برخوردار است
صنعت جوشکاری مخصوصا جوش آرگون در کشور ما از رونق بسیار خوبی برخوردار است و در صنایع مختلفی همچونريال کارخانجات، صنایع دریایی، نظامی و …، مورد استفاده قرار میگیرد و افراد حرفه ای در این شغل از حقوق بسیار بالایی نیز برخوردار هستند.
تا به اینجای کار از مزیت های جوشکاری آرگون صحبت هایی گفته شد. اما باید بدانید که شرط موفق بودن یک فرد در جوشکاری آرگون، میزان مهارت و توانایی فرد می باشد که در صورت رعایت نکردن موارد ایمنی، ممکن است فرد دچار صدمات جبران ناپذیری شود که ما در ادامه مقاله به بررسی مزایا و معایب جوش آرگون خواهیم پرداخت.
بهرحال نمی توان از اثرات گازهای ایجاد شده در فرایند جوشکاری نگفت. در صورت اینکه اگر فرد جوشکار، از مهارت بالایی برخوردار نباشد
و همچنین نکات ایمنی را حین انجام کار رعایت ننماید، باعث خواهد شد که در فرایند جوشکاری، گاز سمی و مضر تولید شود که می تواند در سلامت فرد تاثیرات منفی بگذارد. هر کار و فرایندی دارای مزایا و معایب خاص خود می باشد.
اما بطور کلی فرایند جوشکاری آرگون از مزایای بسیار زیادی برخوردار است که شرط اصلی نتیجه بخش بودن و بی خطر بودن آن میزان مهارت و توانایی فرد می باشد. سایت بالن گاز می تواند اطلاعات مفیدی در زمینه جوشکاری آرگون در اختیار افراد قرار دهد.
در انجام فرایند جوش آرگون، از تجهیزات و وسایل تخصصی نیز استفاده می شود که هر کدام از آنها وظایف خاص خود را دارند.
استفاده از این تجهیزات نیاز به کسب مهارت و تجربه دارد
استفاده از این تجهیزات نیاز به کسب مهارت و تجربه دارد و به دلیل تخصصی بودن فرایند جوشکاری آرگون، فرد جوشکار باید از توانایی و تخصص بالایی در استفاده از تجهیزات داشته باشد.
وسایل و تجهیزات مختلفی در انجام یه جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرد که از جمله آنان می توان به منبع تغذیه، رگلاتور و دیگر موارد اشاره کرد که ما در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
مهمترین وسیله ای که در جوش آرگون مورد استفاده قرار میگیرد، سیم جوشکاری می باشد که به آن فیلر جوشکاری گفته می شود.
از انجایی که گاز آرگون برای واکنش پذیر بودن آن نیاز به عنصرهای وابسته می باشد، برای استفاده در اتصال قطعات مختلف، از سیم جوش های مختلفی استفاده می شود که هرکدام از آنان از عناصر شیمیایی خاصی بوجود آمده است.
فرایند خنک شدن بعد از اتصال دو قطعه در فرایند جوش آرگون، به دو روش صورت میگیرد
فرایند خنک شدن بعد از اتصال دو قطعه در فرایند جوش آرگون، به دو روش صورت میگیرد. روش اول، خنک شدن توسط هوا و گاز محافظ و دومین روش خنک شدن توسط آب و گردش آب صورت میگیرد.
در جوشکاری هایی که به روش جوش آرگون صورت میگیرد، به دلیل اینکه حرارت کوتاه مدتی ایجاد می کنند، توسط هوا خنک خواهند شد و به دلیل اینکه گاز آرگون با اکسیژن اکسید نمی شود، خنک کردن آن توسط هوا بسیار کاربرد دارد.
البته در جوشکاری های بسیار سخت مانند جوشکاری زیر آب از فرایند خنک سازی توسط جریان آب استفاده می شود.
انجام جوشکاری آرگون نیاز به مهارت و تجربه بسیار بالایی خواهد داشت و افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، باید از تخصص بسیار بالایی برخوردار باشند.
امروزه دوره های آموزشی متعددی جهت آموزش جوشکاری آرگون برگزار می شود که هرکدام از این دوره ها با آموزش عملی به افراد کمک می کنند که بتوانند مهارت جوش آرگون را یاد بگیرند
و درنهایت بعد از گذراندن دوره آموزشی، اقدام به اخذ مدرک می نمایند. مدرک جوشکاری آرگون از اعتبار بسیار بالایی برخوردار بوده از بازار کار خوبی بهره می برد.
بنابراین افراد می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر جهت یادگیری جوشکاری آرگون، به سایت بالن گاز مراجعه نموده و در نهایت برای یادگیری آن اقدام به شرکت در دوره های آموزشی نمایند تا بتوانند به نیروی کار ماهر تبدیل شوند.
تاریخچه جوش آرگون

آرگون و گاز آرگون از قدمت بسیار زیادی برخوردار است که اولین بار توسط یک دانشمند انگلیسی، کشف شد. در ابتدا بسیاری از افراد تصور داشتند که گاز آرگون در هوا وجود دارد.
بعد از اکتشاف گاز آرگون و تحقیقات متعدد بر روی این گاز، متوجه شدند که گاز آرگون، گازی بی بو و بی اثر می باشد.
این گاز به تنهایی نمی تواند واکنش خاصی از خود نشان دهد و برای واکنش پذیر بودن آن باید با ترکیبات شیمیایی متعددی ترکیب شود.
گاز آرگون به دلیل بی اثر بودن آن مقداری در هوا وجود دارد و هیچگونه خطری را برای انسان به وجود نمی آورد. نحوه قرار گیری گاز آرگون که بتوان آن را حمل نمود، در کپسول های تحت فشار می باشد. گاز آرگون قابلیت حلالیت دارد و در آب و اکسیژن حل خواهد شد.
بیشترین فراوانی آرگون در حال گاز می باشد
بیشترین فراوانی آرگون در حال گاز می باشد اما، گاهی می توان بصورت مایع آن را در اختیار داشت. گاز آرگون در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد و از گذشته مورد توجه بوده است که از جمله موارد قابل استفاده آن در فرایند جوش آرگون است.
از موارد قابل استفاده و کاربردی گاز آرگون می توان در تولید لامپ های الکتریکی اشاره کرد. همچنین برای تولید مشعل و لامپ های حرارتی از گاز آرگون استفاده می شود.
به دلیل بی اثر بودن گاز آرگون، جوش آرگون از پرکاربردترین موارد قابل استفاده می باشد و حتی در صنعت برش کاری قابل استفاده است. از دیگر کاربردهای گاز آرگون می توان به حفاظت کننده کریستال های سیلیسوم اشاره نمود.
صنعت جوشکاری آرگون از دیرباز مورد استفاده قرار گرفته است بطوریکه در اکثر معماری های اروپا و در کشورهایی مانند آلمان، ساختمان و بناهای قدیمی آن از جوش آرگون جهت اتصال قطعات فلزی ساختمانی مورد استفاده قرار گرفته است.
سایت بالن گاز می تواند در زمینه اطلاعاتی مانند جوشکاری آرگون اطلاعات مفیدی را در اختیار علاقه مندان قرار دهد.
تجهیزات جوشکاری آرگون

برای انجام جوش آرگون نیاز به تجهیزات زیادی خواهد بود. دلیل استفاده زیاد از تجهیزات، این است که بعد از فرایند جوش باید عملیات خنک کردن آن صورت بگیرد به همین دلیل به دستگاه های خنک کننده آبی و بادی نیاز خواهد داشت این تجهیزات عبارتند از:
- دستگاه رگولاتور
- منبع تغذیه برای تامین برق لازم برای جوش آرگون
- کابل اتصال به اندازه مورد نیاز
- الکترود تنگستن
- سیم جوش یا فیلر که جز اصلی فرایند جوشکاری است
- سیلندر گاز محافظ
- تورچ جوشکاری آرگون
- شیلنگ و بستهای گاز
چرا و چگونه از آرگون برای جوشکاری استفاده میشود؟

جالب است بدانید که گاز آرگون در فرایند جوشکاری به روش MIG در کنار گاز دی اکسید کربن، مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا فرایند نتیجه بخش بودن قوس الکتریکی ایجاد شده، باید با ترکیب کربن دی اکسید صورت بگیرد. معمولا به ازای هر مقدار گاز آرگون حدود یک سوم، گاز دی اکسید کربن استفاده می شود تا نتیجه درست حاصل گردد.
ساز و کار آرگون در فرایند جوش آرگون، نقش محافظ را ایفا می نماید و در طول انجام فرایند جوشکاری، قسمت های مختلف جوش خورده را از آلودگی و اکسید شدن محافظت می نماید.
عملا گاز آرگون نقش عایق را در فرایند جوشکاری ایفا خواهد کرد و به همین دلیل است که برای اثر بخش بودن آن در فرایند جوشکاری، با ترکیبات دیگری نیز مخلوط شود تا بتواند نتیجه بخش بودن خود را به نمایش بگذارد.
در فرایند جوشکاری TIG از گاز آرگون استفاده می شود
در فرایند جوشکاری TIG از گاز آرگون استفاده می شود که باعث ایجاد لایه های محافظ در سطح لایه جوش خورده باعث جلوگیری از آسیب و اکسیده شدن خواهد شد.
بدین گونه که گاز آرگون از یک لوله ای نازک در قسمت ناحیه جوشکاری منتشر می شود که این کار باعث خواهد شد در حین انجام جوشکاری، فرایند شیمیایی خاصی همراه با حرارت در سطح نقطه اتصال به وجود بیاید که هم به فرایند اتصال و جوش خوردن ناحیه مورد نظر کمک می کند و هم می تواند نقش محافظ را جهت جلوگیری از آسیب ایفا نماید.
نحوه انتشار گاز آرگون توسط فرد جوشکار باید کنترل شده باشد. زیرا در صورت زیاده روی و یا انتشار کم گاز آرگون، باعث خواهد شد که ناحیه متصل شده از مقاومت کمتری برخوردار شود و همین امر باعث بوجود آمدن نشست و شکستگی در نواحی اتصال خواهد شد. به همین دلیل، میزان مهارت فرد جوشکار در فرایند جوش آرگون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
موارد استفاده جوشکاری آرگون

جوش آرگون در موارد بسیار زیادی نیز کاربرد دارد که از جمله می توان به اتصال لوله های تحت فشار اشاره نمود. همچنین جوش آرگون خاصیت اتصال صفحات ظریف و نازک را هم دارد.
مهارت و توانایی جوشکار می تواند در روند نتیجه بخش بودن فرایند جوشکاری آرگون، موثر باشد و هرچه میزان مهارت و تخصص و تجربه فرد در این زمینه بالاتر باشد، در زمینه کاری خود موفق تر خواهد بود.
از دیگر موارد استفاده جوش آرگون می توان در صنایع نظامی، صنایع دریایی، صنایع نفت و گاز و دیگر موارد این چنینی اشاره نمود. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد موارد استفاده جوش آرگون و مزایای آن به سایت بالن گاز مراجعه کنید و از مطالب آن استفاده کافی را ببرید.
تفاوت جوش آرگون و CO2
همانطور که گفته شد در جوشکاری به روش MIG از گاز دی اکسید کربن به مقدار یک سوم گاز آرگون استفاده می شود. از آنجایی که گاز دی اکسید کربن یک گاز فعال و واکنش پذیر در درجه بالایی می باشد، سریعتر در نقاط متصل یافته نفوذ خواهد کرد.
در جوشکاری به روش MAG از گاز آرگون به نسبت دو سوم گاز کربن دی اکسید استفاده میشود و به دلیل نفوذ پذیری بالای گاز دی اکسید کربن، می توان تفاوت جوش آرگون و گاز دی اکسید کربن را در همین مورد اشاره نمود.
آیا میتوان از CO2 بیش از اندازه برای جوشکاری آرگون و جوشکاری TIG استفاده کرد؟

جواب این پاسخ منفی می باشد. زیرا گاز کربن دی اکسید دارای واکنش پذیری بسیار بالایی می باشد زیرا به دلیل اکسیژن موجود در گاز کربن دی اکسید، باعث اکسیده شدن نقطه اتصال خواهد شد و در نتیجه، جوشکاری بی عیب و نقصی نخواهیم داشت برای همین نباید زیاد از دی اکسید کربن استفاده کرد.
انجام جوشکاری آرگون بیشتر بر روی فلزات ضد زنگ انجام می شود که مقاومت بالایی در برابر اکسیده شدن و خوردگی دارند. زمانی که در چنین فلزاتی از مقدار بسیار زیاد و غیر قابل کنترلی از کربن دی اکسید استفاده شود، مقاومت فلز و نقطه اتصال تا حد بسیار بالایی کاهش می یابد و باعث شکنندگی در نقطه اتصال خواهد شد.
گاز کربن دی اکسید یک گاز فعال و دارای واکنش بسیار بالا می باشد که اگر در مقدار غیر متعارف در جوشکاری آرگون استفاده شود باعث ایجاد حفره در قوس های ایجاد شده خواهد شد و عملا اینکار باعث ایجاد شکنندگی خواهد شد.
گاز آرگون که به عنوان لایه محافظ عمل می کند در جوشکاری های TIG مورد استفاده قرار میگیرد و بهتر است در هنگام انجام جوشکاری TIG صرفا از گاز آرگون استفاده شود تا از گاز دی اکسید کربن.
انواع الکترودها در جوشکاری آرگون
- استفاده از الکترودهای سبز رنگ که به آن الکترود تنگستن گفته می شود که برای جوشکاری فلزاتی مانند آلومینیوم استفاده می شود.
- الکترود تنگستن توریم دار که به دو رنگ قرمز و زرد می باشد که هرکدام از آنان موارد استفاده خاص خود را دارند.
- در جوش آرگون از الکترود تنگستن زیرکونیم دار استفاده میشود که رنگ آن سفید می باشد و کاربردهای خاص خود را دارد.
- استفاده از الکترود تنگستن مشکی رنگ که تنگستن لانتان دار نامیده می شود.
- الکترود تنگستن سزیم دار که به رنگ طلایی می باشد و در موارد خاصی مورد استفاده قرار میگیرد.
هر کدا از این الکترودها برای استفاده در موارد مختلفی میباشد که هر کدام از آنان در جوش آرگون دارای فواید و مزایای مربوط به خود می باشد. سایت بالن گاز می تواند در زمینه الکترودها و نحوه استفاده آنان توضیحات مفصلی به به شما عزیزان ارائه نماید.
علت سیاه شدن جوش آرگون
در جوشکاری های TIG معمولا برای زیبایی و ساختاری همگن مورد استفاده قرار میگیرد که از گاز آرگون استفاده می شود.
فرایند انجام جوشکاری آرگون دارای پیچیدگی های مربوط به خود می باشد که میزان نتیجه بخش بودن و بی عیب و نقص بودن آن بستگی زیادی به مهارت فرد جوشکار خواهد داشت و باید دقت لازم را در فرایند جوشکاری انجام دهد.
زمانی که اکسیژن به قسمت های جوش خورده می رسد باعث بوجود آمدن لکه های سیاه می شود و باعث خواهد شد که برجستگی های ناموزونی بر روی نقطه اتصال ایجاد گردد و در نهایت باعث نازک شدن نقطه جوش خواهد شد. خنک نگه داشتن نقطه اتصال در این موقعیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
زمانی که از گاز آرگون استفاده می شود باید فرایند خنک سازی آن به درستی انجام شود تا نقاط متصل یافته دچار سیاهی نگردند. انجام اینکار کمی دشوار است اما مهارت جوشکار می تواند این امر را میسر سازد
زمانی که نقطه جوش سیاه بوجود می آید باعث خواهد شد که نقطه اتصال دچار زنگ زدگی شود و عملا زیبایی کار از بین خواهد رفت.
به همین دلیل اکثر افرادی که در فرایند جوشکاری عمل خنک سازی رو به درستی انجام نداده باشند باعث از بین رفتن زیبایی کار و همچنین از بین رفتن مقاومت نقطه اتصال یافته خواهد شد.
مزیت های جوش آرگون

- جوش کاری به روش جوش آرگون باعث بالارفتن کیفیت نقطه اتصال یافته خواهد شد و به دلیل لایه محافظی که ایجاد می نماید، از لحاظ استحکام و ماندگاری از درجه بالایی برخوردار است.
- در جوش آرگون هیچ گونه دور و جرقه ای ایجاد نمی شود و در منطقه جوش خورده می توان مواد مذابی که بهم متصل می شوند را به وضوح دید که باعث تمیز بودن کار خواهد شد.
- با جوش آرگون می توان فلزات رنگی و یا ورق های بسیار نازک را بهم اتصال داد.
- جوش آرگون باعث کیفیت و بهره وری بالا خواهد شد.
- جوش آرگون، به نوعی جوشکاری تمیز نامیده می شود که به کمترین میزان پاکسازی نیاز خواهد داشت.
- با جوش آرگون می توان ورق های فلزی گوناگونی را در هر اندازه و ضخامتی جوش داد.
- با جوشکاری آرگون می توان یک جوشکاری بلند مدت و بدون وقفه انجام داد.
- ایجاد جوشکاری های رسوبی به کیفیت بسیار بالاتر نسبت به روش های دیگر.
- امکان جوشکاری در تمامی وضعیت های پایدار و ناپایدار.
- با جوشکاری آرگون مواد مذاب کمتری به سطح مقطع نقطه جوش پاشیده خواهد شد.
- جوشکاری آرگون به دلیل ظرافت و دقت بالایی که به همراه دارد، در انجام فعالیت های زینتی و زیبایی می توان از روش جوش آرگون استفاده نمود.
یکی از مهمترین و کلیدی ترین مزیت های جوشکاری آرگون این است که به دقت و سرعت بالایی انجام می شود که در روش های دیگر جوشکاری این سرعت و دقت در درجه کمتری قرار دارد.
در جوشکاری هایی که از فلز آلومینیوم استفاده می شود، میتوان به راحتی از جوش آرگون استفاده کرد به همین دلیل در صنایع خودروسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
سایت بالن گاز می تواند در زمینه استفاده جوش آرگون در صنایع مختلف، اطلاعات مفیدی را در اختیار افراد قرار دهد.
عوارض جوشکاری آرگون بر روی انسان
جوشکاری آرگون در کنار مزیت های مختلفی که دارد، در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و عدم مهارت فرد جوشکار، باعث بروز مشکلاتی خواهد شد که ما در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت:
اثرات طولانی مدت جوشکاری آرگون
عدم رعایت موارد ایمنی و عدم تخصص در جوشکاری آرگون باعث بروز مشکلات مختلفی از جمله مشکلات ریه و حنجره خواهد شد. به دلیل اینکه گاز آرگون برای واکنش پذیر بودن از مواد شیمیایی مختلف استفاده میشود.
در صورت عدم رعایت نکات ایمنی باعث بروز نشت گازهای خطرناک مانند نیکل و کروم خواهد شد که باعث می شود مشکلات تنفسی و ریوی از جمله آسم شدید برای فرد به وجود بیاید.
حتی در بعضی موارد باعث بروز مشکلات کلیوی و مجاری ادراری هم شده است. دلیل این عارضه ها، تنفس گازهای سمی و خطرناک می باشد.
عوارض ناشی از گرما در جوشکاری آرگون
گرمای 2000 درجه سانتی گرادی که در حین جوش کاری تولید می شود باعث مذاب شدن نقطه اتصال می گردد که باعث جوش خوردن آن نقطه می شود. اما اگر فرد جوشکار، موارد ایمنی را رعایت ننماید، گرمای شدیدی که تولید می شود ممکن است باعث سوختگی شدید در فرد شود
و همچنین باعث خواهد شد که آسیب های چشمی شدیدی در فرد ایجاد شود. به همین دلیل استفاده از ابزار ایمنی و کلاه محافظ در زمان انجام کار جوش آرگون بسیار ضروری می باشد.
نور و اشعه های مادون قرمز و ماورای بنفش
در زمان جوشکاری، نور شدیدی نیز تولید می شود که حاوی اشعه مادون قرمز می باشد. این اشعه باعث بروز مشکلات در بینایی فرد خواهد شد و باعث صدمه به قرنیه چشم و ایجاد بیماری آب مروارید در افراد خواهد شد.
از جمله مشکلاتی که برای فرد ایجاد می شود، تاری دید، درد شدید در چشم و اشک شدید می باشد که همه این موارد باعث بروز مشکلات چشمی در فرد خواهد شد.
به همین دلیل است که استفاده از کلاه محافظ، در حین انجام کار بسیار ضروری می باشد تا با رعایت نکات ایمنی از آسیب و صدمه دیدن فرد جوشکار جلوگیری به عمل آید. برای اطلاع از رعایت نکات ایمنی در حین جوشکاری آرگون می توانید به سایت بالن گاز مراجعه نمایید.
صدا
صداهای ایجاد شده در فرایند جوشکاری، گاهی می تواند آزار دهنده باشد. صدای زیاد باعث بروز مشکلات شنوایی در فرد خواهد شد که همین امر باعث بوجود آمدن استرس و آسیب های عصبی به فرد گردد.
بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی ناشی از جوشکاری آرگون، علاوه بر تنفس گازهای سمی، سر و صداهای شدید میباشد که باعث بروز مشکلات مختلفی در بدن خواهد شد.
ناراحتی های عضلانی و استخوانی در جوشکاری آرگون
ایجاد دردهای عضلانی و استخوانی از جمله کمر درد، شانه درد، آرتروز گردن و پا دیگر موارد، از مشکلات رایج جوشکاران می باشد.
به همین دلیل، افرادی که در این شغل فعالیت می نمایند از سختی کار بیشتری برخوردار هستند و به همین دلیل درآمدهای بالا برای انان محسوب میشود از جمله عواملی که باعث بروز مشکلات عضلانی در افراد جوشکار می شود موارد زیر است:
- بلند نمودن اجسام سنگین بصورت غلط
- تغییر ندادن حالت بدن به شکل های مختلف در حین کار باعث بروز مشکلات مفصلی خواهد شد.
- قرار گرفتن فرد در ارتفاع نامناسب باعث بروز مشکلاتی خواهد شد.
- قرار نگرفتن پا در محلی نامناسب باعث بروز مشکلاتی مانند آرتروز زانو خواهد شد.
- قرار گرفته نشدن وسایل جوش آرگون در محلی نامناسب به دلیل عدم دسترسی درست.
- ایجاد لرزش در حین کار باعث بروز مشکلات عضلانی خواهد شد.
از دیگر مشکلات و عوارض ناشی از جوشکاری آرگون به روش نادرست می توان موارد دیگری را اشاره نمود. اما ناگفته نماند که جوش آرگون از مزایای بسیار زیادی برخوردار است و لازمه آسیب ندیدن در این کار، رعایت اصول و قواعد جوشکاری و رعایت نکات ایمنی می باشد.
از دیگر مشکلات بوجود آمده برای افراد جوشکار موارد زیر است:
- آسیب های ناشی از کپسول های تحت فشار گاز آرگون
- آسیب های ناشی از قرارگیری افراد در دودهای مضر و سمی
- حوادث به وجود آمده در محیط کاری نامناسب
- برق گرفتی بر اثر برخورد برق با آب
- ایجاد شوک الکتریکی قوی و کنترل شده به فرد
- ایجاد آتش سوزی و انفجار گاز آرگون در صورت عدم رعایت نکات ایمنی
شما می توانید جهت کسب اطلاع بیشتر در مورد خطرات ناشی از گاز آرگون در جوشکاری آرگون، به سایت بالن گاز مراجعه نمایید.
تنفس کردن آرگون

گاز آرگون جز گازهای نجیب و بی اثر می باشد که البته جز گازهایی محسوب میشود که احساس خفگی به فرد دست خواهد داد.
تنفس مقدار زیادی از گاز آرگون، باعث ایجاد حالت هایی مانند سرگیجه، تهوع، استفراغ، بیهوشی و حتی مرگ افراد می شود.
گاز آرگون ماهیت خفگی نیز دارد به همین دلیل افرادی که نتوانند در مقابل استشمام گاز آرگون از خود مراقب نکنند باعث بروز بیهوشی عمیق و مرگ خواهد شد.
به همین دلیل در زمان انجام کار جوش آرگون بهتر است از ماسک های محافظ استفاده نمود تا خطر خفگی کاهش یابد.
علائم بعد از تنفس کردن آرگون

همانطور که گفته شد، از علامت های خفگی و کمبود اکسیژن در بدن انسان، کاهش هوشیای و سرگیجه های شدید می باشد که باعث بروز بیهوشی در فرد خواهد شد.
علائم اولیه آن می توان به احساس خستگی شدید، از دست رفتن حس بویایی و چشایی، و در نهایت خفگی اشاره کرد.
در صورت عدم جلوگیری از بیهوشی، باعث کم شدن میزان اکسیژن خون در بدن خواهد شد که در نهایت منجر به مرگ فرد می شود. به همین دلیل است افرادی که در شغل جوش آرگون مشغول به فعالیت هستند، باید از مهارت و دقت و تجربه بالایی برخوردار باشند تا از خطرات آن مصون بمانند.
حال در ادامه مقاله به معرفی یکی از دستگاه های جوش آرگون خواهیم پرداخت که امروزه از آن بیشترین استفاده ممکن می شود. البته می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه های جوشکاری و خریداری آنان به سایت بالن گاز مراجعه نمایید.
دستگاه جوشکاری اینورتری چیست؟

دستگاه جوش اینورتری یکی از پرکاربردترین دستگاه های جوشکاری می باشد که مزیت اصلی آن سبک بودن و قابل حمل بودن آن می باشد.
در گذشته حمل دستگاه های جوشکاری با مشکلات بسیار فراوانی همراه بود و به دلیل سنگینی وزن انان باید از چندین نفر جهت حمل آن استفاده می شود.
اما دستگاه جوش آرگون اینورتری بسیار سبک و قابل حمل می باشد. همچنین دستگاه اینورتری از مصرف برق بسیار کمی بهره می برد که یک مزیت اساسی محسوب می شود.
راحتی کار با دستگاه اینورتری بدین گونه است که می توان به راحتی با برق خانگی، اقدام به استفاده از آن نمود و این یک مزیت عمده و اساسی محسوب می شود.
از دیگر مزیت های دستگاه اینورتری در فرایند جوش آرگون، امکان استفاده و بهرمندی از ظرفیت کامل این دستگاه می باشد.
در گذشته دستگاه های قدیمی تنها نیمی از ظرفیت خود را در اختیار جوشکار قرار می داد و مابقی آن تبدیل به حرارت و گرما می شود و باعث بروز مشکلاتی چون آتش سوزی و گرمای زیاد میشود.
دستگاه اینورتری دارای حرارتی کم و همچنین مجهز به سیستم های خنک کننده می باشد که باعث خنک ماندن دستگاه خواهد شد.
مزایا استفاده از دستگاه جوش اینورتر

- سبک و قابل حمل بودن آن از مزیت های این دستگاه محسوب می شود.
- دستگاه اینورتر دارای سیستم کنترل جریان الکتریکی می باشد که این امر باعث خواهد شد که مشکلات اتصالی برقی به حداقل برسد.
- این دستگاه دارای بهره وری بالا و بیشترین بازدهی در انجام کار می باشد.
- ثبات و پایداری در جریان ولتاژ ورودی و خروجی یکی از مزیت های اساسی دستگاه اینورتر میباشد. درون این دستگاه ژنراتورهایی وجود دارد که باعث کنترل جریان برق در آن خواهد شد که از بروز مشکلاتی چون قطع اتصال برق و خطرات برق گرفتگی جلوگیری به عمل می آورد.
- دستگاه اینورتر مجهز به سیستم خنک کننده می باشد که این امر باعث ثابت ماندن دمای دستگاه خواهد شد و در ماندگاری دستگاه موثر خواهد بود.
- دستگاه اینورتر دارای بازدهی انرژی بالایی می باشد و به دلیل مصرف انرژی کم و همچنین سرعت بالا در جوشکاری، باعث خواهد شد که مصرف برق در زمان بسیار کمتری صورت بگیرد و در مصرف برق صرفه جویی شود.
نتیجه گیری

ما در این مقاله توانستیم در مورد شغل جوشکاری و فرایند جوشکاری مباحثی را ارائه نماییم و از اهمیت این شغل مواردی را عنوان نمودیم.
همچنین در مورد یکی از پر استفاده ترین انواع جوشکاری ها یعنی جوشکاری آرگون مباحث مهمی را اشاره نمودیم.
جوش آرگون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد و در بسیاری از صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و از درآمد بسیار بالایی برخوردار است.
افرادی که در این شغل فعالیت دارند، باید از مهارت و توانایی بسیار بالایی برخوردار باشند تا دچار مشکلات جدی ای نشوند.
بنابراین افرادی که قصد فعالیت در شغل جوشکاری را دارند، ابتدا باید به آموزش و یادگیری دوره های جوشکاری از جمله جوش آرگون بپردازند.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد شغل جوشکاری و فرایند جوش آرگون، خرید گاز آرگون و همچنین تهیه دستگاه های متنوع جوشکاری به سایت بالن گاز مراجعه نمایید.
همچنین توصیه می کنیم با بهترین دستگاه جوش آرگون نیز آشنا شوید.
saeid tamizgaran