در این مقاله به موضوع شارژ کپسول co2 جوشکاری می پردازیم.
شما هر روز مقدار زیادی گاز کربن دی اکسید در هوا پخش می کنید بی آن که بدانید این گاز چه مزایا و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. یکی از کاربردهای گاز کربن دی اکسید، استفاده از آن در صنعت جوشکاری می باشد.
در صنعت جوشکاری، برای اتصال دو فلز به یکدیگر از گاز کربن دی اکسید استفاده می کنند. به طوری که برای آن کپسول co2 طراحی شده است.
کپسول های co2 برای استفاده در صنعت جوشکاری در اندازه های مختلف طراحی و تولید می شوند. شارژ کپسول co2 جوشکاری یکی از دغدغه هایی است که جوشکاران در مورد استفاده از کپسول دارند.
زیرا شارژ کپسول co2 جوشکاری در مراکز معتبر از اهمیت زیادی برخوردار است. در این ارتباط می توانید به سایت بالن گاز مراجعه نمایید. سایت بالن گاز، از معتبرترین منابع اطلاعاتی در این زمینه می باشد.
در این مقاله توضیحات کاملی در خصوص این نوع کپسول و شارژ کپسول co2 جوشکاری در اختیار شما قرار می دهیم. علاوه بر این به موارد ایمنی استفاده از کپسول co2 نیز اشاره خواهیم داشت.
اگر به سر پیک احتیاج دارید حتما صفحه سرپیک جوش گلور را ببنید.
همچنین برای دسترسی و کسب اطلاعات در مورد انواع گرمکن co2 اینجا را ببنید.
آن چه در مقاله شارژ کپسول co2 جوشکاری می خوانیم:
جوشکاری با کپسول co2
انواع روش های جوشکاری
کاربردهای جوشکاری با کپسول co2
جوشکاری میگ مگ چیست؟
مزایای جوشکاری با استفاده از co2
مشکلات جوشکاری در روش co2
دستورالعمل جوشکاری co2
نکات ایمنی در جوشکاری co2
سخن پایانی
جوشکاری با کپسول co2

جوشکاری به وسیله گاز کربن دی اکسید به فرایندهایی از جوشکاری قوس الکتریکی گفته می شود که به وسیله گرمای تولید شده با استفاده از قوس الکتریکی DC ناحیه مورد نظر فلز برای اتصالات ذوب می شود.
در این روش، جریان الکتریکی ایجاد شده در سیم جوشکاری، حرارت مورد نظر را برای ذوب فلز تامین می کند. برای اتصال دو فلز به یکدیگر، از گاز کربن دی اکسید استفاده می شود.
در حرفه جوشکاری، روش های مختلفی برای اتصال دو فلز به یکدیگر وجود دارد. اما پرکابردترین روش، استفاده از گاز co2 می باشد. زیرا نسبت به دیگر روش های جوشکاری مزایای زیاد و خطرات کمتری دارد.
از مهم ترین حالت های جوشکاری co2 می توان به جوشکاری میگ مگ اشاره کرد. این حالت پرکابردترین حالت در روش جوشکاری co2 است.
با توجه به این که تکنولوژی پیشرفت زیادی داشته است و صنایع روز به روز در حال گسترش می باشند، نیاز به مونتاژ قطعات فلزی بیشتر شده است. از این رو می توان گفت که شغل جوشکاری یکی از شغل هایی است که در دنیا کاربرد زیادی دارد و بازار کار خوبی نیز دارد.
جوشکاری با co2 کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. اما بیشترین کاربرد جوشکاری به روش co2، در صنعت خودروسازی می باشد.
در بخش های بعدی نوشتار شارژ کپسول co2 جوشکاری، در مورد کاربردهای جوشکاری به روش co2 بیشتر صحبت خواهیم کرد.
انواع روش های جوشکاری

جوشکاری به صورت کلی در دو روش زیر دسته بندی می شود که هر یک از این روش ها دارای زیر دسته های مجزایی می باشند:
جوشکاری ذوبی (Fusion welding)
جوشکاری جامد (Solid state welding)
پیشنهاد می کنیم از سایر مطالب سایت بالن گاز دیدن کنید.
جوشکاری ذوبی:
جوشکاری ذوبی شامل ذوب کردن فلز برای اتصال می باشد که در روش های زیر دسته بندی می گردد:
جوشکاری قوسی:
شامل جوشکاری اسپری – جوشکاری پیچی – جوشکاری برق – گاز محافظ قوس ضربه ای
جوشکاری مقاومتی :
شامل جوشکاری با نقطه جوش – جوشکاری مقاومتی – جوشکاری درز جوش – جوشکاری پروجکشن
جوشکاری با هواگاز:
شامل فشار گاز و اکسیژن استیلن
جوشکاری جامد:
در روش جوشکاری جامد برای اتصال دو فلز، نیازی به ذوب کردن آن ها با حرارت نیست. در واقع لبه های فلزات با استفاده از فشار بالا روی یکدیگر پرس می شوند. در این صورت اتصال برقرار خواهد شد. جوشکاری جامد شامل روش های زیر می باشد:
- التراسونیک
- واپخشی
- آهنگری
- اصطکاکی
- سرد
- نوردی
- انفجاری
نقش کربن دی اکسید در جوشکاری co2

استفاده از گاز کربن دی اکسید در جوشکاری مزایای زیادی دارد. در صورتی که از این گاز در جوشکاری فولادهای کربنی استفاده شود، گاز کربن دی اکسید نقش محافظتی را ایفا می کند.
اما این گاز در دیگر فلزات باعث کاهش اکسیداسیون، افزایش نفوذ جوش، کاهش تنش سطحی و … می شود. در جوشکاری اگر از کربن دی اکسید استفاده نشود، ممکن است اکسیداسیون فلز جوش افزایش یابد و خواص متالوژیکی فلز صدمه ببیند.
در زیر اثرات دیگر کربن دی اکسید در جوشکاری را معرفی کرده ایم:
کاهش تنش سطحی:
در جوشکاری؛ تنش سطحی زیادی که ایجاد می شود، میزان نفوذ فلزات را به خصوص در فلز استیل کاهش می دهد. گاز کربن دی اکسید این تنش سطحی را کاهش می دهد.
در نتیجه میزان نفوذ فلز افزایش می یابد. دیگر گازها نظیر آرگون و هلیوم نمی توانند تنش سطحی را کاهش دهند. به همین دلیل کربن دی اکسید کاربرد بیشتری نسبت به سایر گازها در صنعت جوشکاری دارد.
افزایش نفوذ جوش:
زمانی که در جوشکاری از گاز کربن دی اکسید استفاده می شود، با متمرکز کردن حرارت قوس نفوذ بیشتری روی فلز ایجاد می شود. با این کار مقاومت و استحکام اتصال فلزات بیشتر می شود.
کاهش هزینه:
در صورتی که در جوشکاری از گاز کربن دی اکسید استفاده شود، هزینه های آن نسبت به استفاده از گازهای آرگون و هلیوم کمتر خواهد بود. از این رو در هزینه های کلی جوشکاری صرفه جویی خواهد شد.
کاهش اکسیداسیون:
با کاهش میزان اکسیداسیون در روش جوشکاری با گاز کربن دی اکسید، اتصالات فلزات با کیفیت بیشتری انجام می گیرد.
ترکیب با سایر گازها:
در برخی از جوشکاری فلزات، ممکن است در اثر پاشش، فلز دچار آسیب دیدگی شود. یکی از ویژگی های گاز کربن دی اکسید این است که امکان ترکیب با دیگر گازها نظیر آرگون را دارد.
در این صورت با ترکیب گاز کربن دی اکسید با گاز آرگون، قوسی پایدار در فلز ایجاد می شود و کیفیت کار افزایش می یابد.
محافظت از معایب جوشکاری:
یکی دیگر از دلایل استفاده از گاز کربن دی اکسید در صنعت جوشکاریف محافظت از حوضچه مذاب می باشد. گاز کربن دی اکسید در جوشکاری از سوختگی کنار جوش جلوگیری کرده و به شکل دهی مناسب خط جوش کمک می کند.
افزایش ایمنی:
استفاده از گاز کربن دی اکسید نسبت به دیگر گازها ایمنی بیشتری در جوشکاری داشته و خطرات کمتری را در پی دارد. با این حال گاز کربن دی اکسید نیز خطراتی دارد که لازم است به موارد ایمنی آن دقت زیادی شود.
بهبود چقرمگی:
در فرایند جوشکاری، گاز کربن دی اکسید کمک می کند تا ترکیب گاز محافظ و مواد پرکننده با بهترین کیفیت انجام گیرد تا به بهبود چقرمگی مجموعه جوشکاری کمک گردد.
برای کسب آگاهی بیشتر، می توانید به سایت بالن گاز مراجعه نمایید. سایت بالن گاز، بهترین منبع و مرجع در این زمینه می باشد.
کاربردهای جوشکاری با کپسول co2

گاز کربن دی اکسید برای اتصال فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی کاربرد دارد. علاوه بر این در جوشکاری این گاز، جرقه های کمی ایجاد می کند. از این رو متخصصان در صنایع مختلف تمایل دارند تا از روش جوشکاری co2 استفاده کنند.
جوشکاری با استفاده از کپسول co2 باعث می شود تا استحکام و مقاومت فلزات افزایش یابد. از این رو از روش های پر طرفدار در جوشکاری می باشد. صنایع بزرگی نظیر صنعت خودروسازی، برای ساخت و مونتاژ قطعات مختلف خود از جوشکاری به روش co2استفاده می کنند.
البته دیگر صنایع بزرگ و کوچک دیگر نیز از جوشکاری به روش co2 استفاده می کنند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم داشت:
صنعت ساختمان سازی:
با توجه به این که جوشکاری به روش co2 سبب افزایش استحکام و مقاومت فلزات نسبت به دیگر روش های جوشکاری می شود، برای افزایش استحکام ساختمان از جوشکاری به روش co2 استفاده می شود.
جوشکاری قوس الکتریکی با لایه محافظ سبب می شود تا فلزات ساختمان از استحکام بالایی برخوردار گردند. لایه محافظ گازی که در روش جوشکاری به روش co2 استفاده می شود، میزان نفوذ فلزات را افزایش می دهد.
صنعت نفت و گاز:
در صنعت نفت و گاز از لوله های فولادی بزرگ استفاده می شود که برای اتصال آن ها لازم است تا جوشکاری با استحکام و قدرت زیادی انجام گیرد.
اتصال محکم لوله ها برای جلوگیری از رطوبت، افزایش دما و افزایش فشارهای شدید، ضروری است که با استفاده از جوشکاری به روش co2این کار امکانپذیر می باشد.
صنعت کشتیرانی:
برای اتصال بدنه های بزرگ فلزی کشتی ها از جوشکاری به روش co2 استفاده می شود. جوشکاری به روش co2علاوه بر داشتن استحکام بالا، سرعت ساخت را افزایش می دهد.
رطوبت و فشاری که آب به کشتی وارد می کند، سبب آسیب های جدی به کشتی می گردد. با استفاده از جوشکاری با کپسول co2 استحکام و مقاومت قطعات بدنه کشتی تضمین می شود.
صنعت خودرو سازی:
کیفیت اتصال بدنه خودرو از اهمیت زیادی برخوردار است. از این رو برای افزایش استحکام و مقاومت خودرو از جوشکاری به روش co2 استفاده می شود.
فلز بدنه خودروها از فولاد با کربن کم می باشد. از این رو نقطه جوش بالایی دارند که برای اتصال آن ها نیاز به کربن دی اکسید می باشد.
جوشکاری میگ مگ چیست؟

جوشکاری با استفاده از روش کربن دی اکسید یکی از حالت های جوشکاری میگ مگ می باشد. جوشکاری قوسی با لایه محافظ و الکترود مصرفی را جوشکاری میگ مگ می نامند.
محافظت قوس الکتریکی حوضچه جوش و محل های حرارت دیده اطراف آن، توسط یک گاز محافظ یا ترکیبی از گازها انجام می گیرد که از سر مشعل به مناطق مورد نظر می رسد.
گازی که برای محافظت از فلز در نظر گرفته می شود، باید به گونه ای باشد که از فلز به صورت کامل محافظت کند. در این شرایط با ایجاد شدن یک قوس الکتریکی، حرارت مورد نیاز برای ذوب شدن فلز و اتصال دو فلز به یکدیگر تامین می شود.
در جوشکاری به روش میگ مگ از سیم جوش به عنوان فلز پر کننده استفاده می شود. در صورتی که در زمان ذوب شدن فلز، هوا به آن ورود کند، آلودگی به وجود می آید. جوشکاری به روش میگ مگ نسبت به دیگر روش های جوشکاری مزایای بیشتری دارد.
با استفاده از جوشکاری به روش میگ مگ، امکان اتصال ورق های کمتر از 2 میلیمتر وجود دارد. این قابلیت یک نوع مزیت محسوب می شود.
علاوه بر این با استفاده از جوشکاری میگ مگ، روند اتصال با سرعت بیشتری انجام می شود. از دیگر مزایای استفاده از جوشکاری میگ مگ می توان به افزایش رسوب، تغذیه سیم به طور مداوم، استفاده از سیم جوش با قطر کم و … اشاره کرد.
اجزای دستگاه جوشکاری میگ مگ
از دستگاه جوشکاری میگ مگ برندهای مختلفی در بازار وجود دارد اما تکنولوژی و نحوه عملکرد همه آن ها یکسان می باشد. همه این دستگاه ها دارای طراحی، تغذیه سیم و پاور سورس یکپارچه می باشند.
دستگاه جوشکاری co2 دارای اجزای مختلفی می باشد که وجود همه آن ها در کنار هم برای اتصال دو فلز ضروری می باشد.
هر یک از اجزا در پروسه اتصال فلزات، عملیاتی را بر عهده دارند که در نتیجه آن یک جوشکاری با بیشترین کیفیت و بیشترین استحکام می باشد.
از جمله اجزای دستگاه جوشکاری co2می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تفنگ میگ:
تفنگ میگ که آن را با نام اسلحه جوش نیز می شناسیم، دارای اتصال بین جریان جوشکاری و سیم جوش می باشد که در واقع به وسیله آن اتصال دو فلز انجام می گیرد.
مخزن سیم جوش:
مخزن سیم جوش که سیم جوش را در خود جای داده است، نقش الکترود را در جوشکاری ایفا می کند. سیم جوش در واقع ماده ای بر پایه فلز یا شبیه به فلز است که فضاهای خالی میان فلزات را پر می کند. وجود مخزن سیم جوش برای کامل کردن پروسه جوشکاری ضروری است.
کپسول گاز:
برای نگهداری گاز کربن دی اکسید لازم است که دستگاه جوشکاری دارای کپسول co2 باشد. با شارژ کپسول co2 جوشکاری از طریق سایت بالن گاز، امکان استفاده مکرر از کپسول گاز وجود دارد.
گیره اتصال:
گیره اتصال در واقع گیره ای است که تفنگ میگ و قطعه مورد نظر را به یکدگیر متصل می کند تا فرایند جوشکاری به درستی انجام گیرد.
مزایای جوشکاری با استفاده از co2

جوشکاری با استفاده از کپسول co2 مزایای زیادی دارد. در بخش های قبلی به دلایل استفاده از این گاز در جوشکاری اشاره کردیم و بیان نمودیم که در صنعت های مختلفی نظیر ساختمان سازی، کشتی سازی، خوردو سازی و … کاربرد دارد.
اما دلایل محبوبیت این نوع روش جوشکاری چیست؟ با استفاده از کپسول co2در جوشکاری می توان به راحتی فلزات با جنس های مختلف را با هر ضخامتی به یکدیگر متصل کرد.
علاوه بر این، با استفاده از کپسول co2مدت زمان پروسه جوشکاری نسبت به دیگر روش ها کاهش می یابد. همان طور که گفته شد، جوشکاری به روش co2 استحکام و مقاومت اتصال فلزات را نیز افزایش می دهد.
از جمله مزایای جوشکاری co2 می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اتصال فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی
- افزایش سرعت فرایند اتصال
- تغذیه مکرر سیم جوش
- عدم نیاز به الکترود
- امکان شارژ کپسول co2 جوشکاری
- مشاهده راحت حوضچه مذاب
- حذف سرباره یا کم شدن آن
معایب جوشکاری با استفاده از co2

همه روش های جوشکاری در کنار مزایایی که دارند، دارای معایبی نیز می باشند. مزایای جوشکاری به روش co2زیاد است از این رو می توان از معایب ناچیز آن چشم پوشی کرد. از جمله معایب جوشکاری به روش co2می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نشت گاز
- تجهیزات زیاد و گران بودن تجهیزات
- آسیب دیدگی پوست
خطرات جوشکاری به روش co2

در صورتی که گاز موجود در کپسول co2 دچار نشتی شود، خطرات جبران ناپذیری به وجود خواهد آمد. گاز منتشر شده از کپسول co2 به اعضای بدن به خصوص چشم و پوست آسیب وارد می کند.
جریان برق از دیگر عوامل خطر زمان کار با دستگاه جوشکاری می باشد. برق گرفتگی از خطراتی است که بارها در جوشکاری ها گزارش شده است. از این رو توجه به موارد ایمنی بسیار مهم می باشد.
اطلاعات تکمیلی را از کارشناسان سایت بالن گاز بخواهید. سایت بالن گاز بهترین مرکز در این زمینه می باشد.
مشکلات جوشکاری در روش co2

بهتر است با مشکلات و خرابی های احتمالی در جوشکاری به روش co2 آشنا شوید تا در صورت بروز این مشکلات بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید. با توجه به این که در جوشکاری به روش co2 تجهیزات زیادی مورد استفاده قرار می گیرد، بروز برخی از مشکلات طبیعی است.
شما با دقت کردن به برخی از نکات در هنگام خرید و در هنگام نگهداری می توانید تا حد زیادی جلوی مشکلات و خرابی ها را بگیرید. برای کاهش خرابی دستگاه جوش؛ از تجهیزاتی با کیفیت بالا، مرغوب و بدون رطوبت استفاده کنید.
در صورتی که در زمان جوشکاری فلز روی، از ورقه هایی با خاصیت گالوانیزه استفاده شود، حساسیت جوشکاری را بالا خواهد برد. در این شرایط در حین جوشکاری، دود سفیدی تولید می شود که علاوه بر سخت شدن انجام جوشکاری، سبب بروز مشکلات تنفسی نیز می گردد.
علاوه بر دقت در کیفیت تجهیزات، باید مخزن سیم جوش به گونه ای تنظیم گردد که متناسب با زاویه جوشکاری باشد. در غیر این صورت مشکلاتی به وجود خواهد آمد.
محل قطعه جوش نیز باید عاری از هر گونه آلودگی، چربی، زنگ زدگی و رطوبت باشد تا علاوه بر حفظ سلامت دستگاه، محل اتصال با بهترین کیفیت انجام گیرد.
در صورتی که در زمان جوشکاری مواد از فلز قطعه کار، کپسول co2و سیم جوش مرغوبی استفاده نشود، مشکلاتی به وجود خواهد آمد.
عدم داشتن مهارت در جوشکاری
عدم داشتن مهارت در جوشکاری نیز مشکلاتی به وجود می آورد و گاهی نداشتن دانش و مهارت کافی سبب آسیب دیدگی دستگاه و کپسول co2می شود. مشکلات جدی در پروسه جوشکاری به روش co2معمولا در سیم جوش و تنفگ می باشد.
یکی از مشکلات شایع در جوشکاری، ذوب شدن سیم در نوک تفنگ می باشد که در اثر نزدیک کردن تفنگ به مواد حین جوشکاری یا افزایش بیش از حد حرارت رخ می دهد. زمانی که سیم در نوک تفنگ ذوب شود، سیم جوش دیگر از نوک تفنگ بیرون نمی آید.
گیر کردن سیم در دستگاه جوش از دیگر مشکلاتی است که متخصصان ممکن است با آن مواجه شوند. گاهی سیم درون دستگاه پیچ می خورد و در زمان خروج گیر می کند. متخصصان حرفه ای قبل از روشن کردن دستگاه، از صاف بودن سیم درون قرقره مطمئن می شوند.
نشتی کپسول co2 یا خرابی تجهیزات کپسول از دیگر مشکلات و عیب های احتمالی می باشد. گاهی در اثر تمام شدن کپسول، تکنیسین تصور می کند که مشکلی به وجود آمده است. اما با شارژ کپسول co2 جوشکاری، تکنیسین می تواند جوشکاری را از سر بگیرند.
برای شارژ کپسول، می توانید به سایت بالن گاز مراجعه نمایید. در حال حاضر سایت بالن گاز، بهترین مرکز خرید و شارژ انواع کپسول گاز می باشد.
برای کاهش مشکلات و عیب های احتمالی در جوشکاری به روش co2 لازم است که جوشکاری را به صورت حرفه ای آموزش ببینید و با دستورالعمل ها و موارد ایمنی جوشکاری به روش co2 آشنا شوید.
تفاوت جوشکاری co2 با جوشکاری تیگ

جوشکاری به روش تیگ و جوشکاری به روش میگ از جمله پرکاربردترین روش های جوشکاری می باشند و در صنایع مختلف بزرگ و کوچک کاربرد دارند.
در روش جوشکاری میگ، از گاز co2 و در روش جوشکاری تیگ از گاز آرگون به عنوان لایه محافظ استفاده می شود. در روش جوشکاری میگ، از گاز کربن دی اکسید به صورت مداوم استفاده می شود.
اما در روش تیگ، جوشکاری به صورت نقطه ای انجام می گیرد. در روش تیگ با تنگستن و روش قوس الکتریکی در سر تورچ، دما افزایش خواهد یافت تا حوضچه مذاب در محل اتصال ایجاد شود.
در زمانی که قوس الکتریکی ایجاد می شود، گاز محافظ آرگون نیز برای جلوگیری از ورود هوا در ناحیه جوش و جلوگیری از اکسید شدن منطقه جوش خارج می شود.
سرعت جوشکاری در روش میگ بسیار بیشتر از روش تیگ است
سرعت جوشکاری در روش میگ بسیار بیشتر از روش تیگ است. از دیگر تفاوت های این روش می توان به الکترود مصرفی اشاره کرد.
به این گونه که جوشکاری میگ نیاز به الکترود مصرفی دارد اما در جوشکاری تیگ، از الکترود تنگستنی استفاده می گردد.
به این معنی که در روش آرگون برای اتصال قطعات، می توان هم با سیم جوش و هم بدون سیم جوش کار کرد. یکی دیگر از تفاوت های بزرگ این دو روش این است که جوشکاری تیگ تنها برای اتصال های کوچک و نقطه ای کاربرد دارد.
اما در روش میگ، هر نوع فلز با هر جنس و ضخامتی را می توان جوشکاری کرد. در جوشکاری تیگ، بهترین کیفیت با ضخامت جوش حداکثر به 5 میلیمتر تامین می شود. اما در روش میگ، ضخامت فلزات تا 40 میلیمتر نیز پاسخگو است.
تجهیزات مصرفی در دو نوع جوشکاری تیگ و میگ نیز متفاوت است. به این گونه که در روش جوشکاری تیگ از یک اینورتر به عنوان مولد برق AC و DC، تورچ جوشکاری، الکترود غیر مصرفی، رگلاتور، شلنگ دو قلو و کپسول حاوی گاز آرگون استفاده می گردد.
اما در روش میگ، از یک اینورتر DC با قطب معکوس، تورچ، قرقره سیم جوش یا الکترود مصرفی و کپسول حاوی گاز co2 استفاده می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان سایت بالن گاز در ارتباط باشید.
شما در حال مطالعه مقاله شارژ کپسول co2 جوشکاری هستید.
کپسول گاز co2 در جوشکاری میگ

سیلندر گاز co2مخزنی است که برای نگهداری گاز کربن دی اکسید مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کپسول ها در اندازه های مختلف 2، 5، 10، 20 و 40 لیتری تولید و مورد استفاده قرار می گیرند. جنس این نوع کپسول ها از فولاد می باشد.
اما در بازار کپسول هایی با جنس آلومینیوم نیز یافت می شود. کپسول های co2 دارای 200 بار تحمل فشار می باشند. کپسول co2کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد.
اما بیشترین کاربرد آن در صنعت جوشکاری و جوشکاری میگ می باشد. در جوشکاری های هواگاز و جوشکاری برق، استفاده بیشتری از گاز co2 می شود.
در خرید کپسول co2 باید به موارد زیادی دقت داشته باشید. مشخصات هر کپسول روی آن درج شده است. شما باید در زمان خرید به استانداردها و ایزوهای مربوطه توجه کنید.
در صورتی که مشخصه های کپسول طبق استانداردهای ملی ایران باشد و دارای نماد استاندارد باشد، می توانید آن را در جوشکاری مورد استفاده قرار دهید.
کپسول co2 غیر استاندارد می تواند خطرات و مشکلات جدی به بار بیاورد
کپسول co2 غیر استاندارد می تواند خطرات و مشکلات جدی به بار بیاورد. از این رو به این نکته دقت زیادی داشته باشید. در صورتی که از طریق سایت بالن گاز اقدام به خرید کپسول نمایید، از هر بابت خیالتان آسوده خواهد بود.
یکی از قابلیت های کپسول co2 در جوشکاری این است که حمل و نقل آن ها آسان می باشد. از این رو جوشکاری برای افرادی که خدماتشان را به صورت سرویس در محل ارائه می دهند، بسیار راحت خواهد بود.
این افراد می توانند از حجم های کوچک تر کپسول استفاده کنند تا مشکلی در جابه جایی برای آن ها به وجود نیاید.
برای سهولت در جابه جایی کپسول co2می توانید نوع آلومینیومی آن را که وزن کمتری نسبت به نوع فولادی دارد، خریداری کنید که البته برای خرید آن باید هزینه بیشتری را بپردازید.
یکی دیگر از قابلیت های کپسول های co2 این است که امکان شارژ مجدد دارند. شما می توانید با مراجعه به مراکز معتبر برای شارژ کپسول co2 جوشکاری همچون سایت بالن گاز اقدام کنید. سایت بالن گاز از جمله مراکز معتبر با استانداردهای ملی است که اقدام به شارژ کپسول co2 جوشکاری می نماید.
دستورالعمل جوشکاری co2

برای انجام جوشکاری لازم است در دوره های آموزشی مخصوصی شرکت کنید. در صورتی که با دانش کافی وارد بازار کار جوشکاری شوید، جوشکاری را با بیشترین کیفیت و با کمترین مشکلات اجرا خواهید کرد.
یکی از نکات بسیار مهم در حوزه جوشکاری، توجه به موارد ایمنی می باشد. قبل از شروع جوشکاری حتما به پوشش مناسب جوشکاری توجه داشته باشید.
پوشش مناسب جوشکاری شامل ماسک صورت با فیلتر مناسب، دستکش ایمنی، لباس مناسب، کلاه و کفش مخصوص می باشد.
بعد از بررسی پوشش و اطمینان از سالم بودن کلاه و دستکش، می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:
در ابتدا شیر مخصوص کپسول co2 را باز کنید.
سپس دستگاه جوشکاری را به برق متصل کرده و روشن کنید.
کلید تست را فشار دهید تا بتوانید میزان خروجی گاز را با رگلاتور بررسی و تنظیم نمایید.
در دستگاه های جوشکاری co2 باید به جای تنظیم آمپر، ولتاژ را تنظیم کنید. زیرا این دستگاه ها دارای ولتاژ ثابتی هستند. ولتاژ نیز بر اساس ضخامت و نوع فلز مورد نظر تنظیم می گردد.
در مرحله بعد، سرعت سیم را باید تنظیم نمایید. سرعت سیم را باید بر اساس دو فاکتور صدای جوش و نوع ضربه زدن به قطعه کار تنظیم کنید.
در مرحله بعد با استفاده از انبر جوشکاری، اتصال دو قطعه را آغاز کنید.
نحوه تشخیص تمام شدن گاز کپسول co2

محتوای تمام کپسول های حاوی گاز co2 بالاخره تمام می شوند. متخصصانی که با دستگاه جوشکاری میگ و کپسول co2کار می کنند، باید با نحوه تشخیص تمام شدن گاز کپسول co2 آشنا شوند.
برای بررسی میزان گاز موجود در کپسول باید به درجه رگلاتور یا همان مانومتر توجه کنید. درجه یا گیجی که روی رگلاتور نشان داده می شود، میزان دقیق گاز co2در کپسول می باشد.
البته باید رگلاتور به صورت صحیح نصب شده باشد تا میزان دقیق گاز را نمایش دهد. در صورتی که فردی نتواند از روی رگلاتور میزان گاز را بررسی کند یا رگلاتور خراب باشد، با باز و بسته کردن شیر اصلی کپسول می توان میزان گاز موجود در کپسول را بررسی کرد.
در صورتی که گاز با فشار کمی از کپسول خارج شود، یعنی در کپسول مقدار کمی گاز باقی مانده است. اما استفاده از رگلاتور راه بهتری برای بررسی میزان گاز موجود در کپسول می باشد.
همان طور که بیان شد، یکی از قابلیت های این کپسول ها قابلیت شارژ مجدد آن ها می باشد. شما با مراجعه به مراکز معتبر مانند سایت بالن گاز، می توانید برای شارژ کپسولco2 جوشکاری اقدام کنید. یکی از خدمات سایت بالن گاز شارژ کپسول co2 جوشکاری می باشد.
مجموعه بالن گاز دارای استانداردهای ملی می باشد. یعنی از تجهیزات سالم و استاندارد برای شارژ کپسول استفاده می شود. از این رو بروز مشکلات و عیب های مختلف بسیار کاهش خواهد یافت.
شما در حال مطالعه مقاله شارژ کپسول co2 جوشکاری هستید.
نکات مهم در خصوص استفاده از جوشکاری co2

روغن دشمن اصلی کپسول گاز co2می باشد. از این رو در جوشکاری با کپسول co2 دقت داشته باشید که دست ها و دستکش ها روغنی نباشند.
دقت داشته باشید که به هیچ وجه شیرها و سایر تجهیزات کپسول را روغن کاری نکنید.
بهتر است برای مقابله با خطرات احتمالی، شیر کپسول را تا آخر باز نکنید. شیر کپسول را تا جایی که گاز در لوله ها به جریان بیفتد باز کنید. در این صورت در زمان بروز حادثه به سرعت می توانید شیر کپسول را ببندید.
تنظیم فشار گاز کپسول توسط رگلاتور انجام می گیرد. فشار گاز کپسول باید متناسب با قطر سیم جوش باشد. برای سیم های فولادی ضریب 10 را در نظر بگیرید.
با توجه داشتن به فشار گاز خروجی مناسب، تنظیم ولتاژ مناسب، تنظیم سرعت سیم جوش و حرکت دست در جوشکاری co2می توانید جوشکاری را با بالاترین کیفیت انجام دهید. افزایش کیفیت جوشکاری با افزایش مهارت و تجربه ارتباط دارد.
در جوشکاری co2 باید به تنظیم دقیق سرعت سیم توجه داشته باشید
در جوشکاری co2 باید به تنظیم دقیق سرعت سیم توجه داشته باشید. در صورتی که سرعت سیم زیاد باشد، سیم روی قطعه به اصطلاح نوک می زند که ممکن است سطح فلز را سوراخ کند. اگر سرعت سیم کم باشد نیز به اصطلاح سیم پس می زند. از این رو دقت در تنظیم سرعت سیم بسیار مهم است.
یک جوشکار حرفه ای قبل از روشن کردن دستگاه جوشکاری، سطح قطعات را با ابزار مناسب صاف می کند. این کار سبب می شود تا کیفیت جوشکاری افزایش یابد.
تجهیزات دستگاه جوشکاری co2باید در دوره های زمانی منظمی تمیز شود. در این صورت عملکرد دستگاه بهبود یافته و احتمال خرابی دستگاه کاهش می یابد.
فواصل زمانی برای تمیز کردن دستگاه بستگی به مدت زمان استفاده از دستگاه دارد. توجه داشته باشید که برای حفظ سلامت کپسول co2حتما آن را به صورت عمودی در یک محل ثابت قرار دهید. علاوه بر این به موقع برای شارژ کپسول co2 جوشکاری توسط سایت بالن گاز اقدام کنید.
خطرات جوشکاری برای بدن

حرفه جوشکاری می تواند آسیب هایی را به بدن وارد کند. میزان آسیب دیدگی بدن در اثر جوشکاری با انواع گازها بستگی به توجه جوشکار به موارد ایمنی دارد.
در صورتی که افراد به موارد ایمنی در هنگام جوشکاری توجه داشته باشند، ممکن است بدن آن ها هیچ گونه آسیبی نبیند.
اما افرادی که به موارد ایمنی توجهی ندارند، باید بدانند که جوشکاری سبب آسیب دیدگی اعضای داخلی نظیر کلیه، ریه و قلب و اعضای خارجی نظیر پوست می شود.
قرار گرفتن در معرض جرقه و گاز کپسول جوشکاری اثرات زیر را در پی دارد:
تب فیوم نوعی بیماری است که در اثر تماس با فیوم فلزاتی نظیر روی، مس، منیزیم و اکسیدهای آن ایجاد می شود. برخی ترکیبات فیوم مثل فیوم کادمیم می تواند سبب مرگ در زمان کوتاهی شود.
تنفس گازهای خطرناکی که در اثر جوشکاری متصاعد می شود
تنفس گازهای خطرناکی که در اثر جوشکاری متصاعد می شود، برای ریه بسیار خطرناک است. مثلا در اثر واکنش گاز اکسیژن و نیتروژن موجود در هوا، اشعه فرابنفش تولید و منتشر می گردد که برای انسان بسیار مضر است.
افرادی که بدون توجه به نکات ایمنی جوشکاری می کنند، ممکن است به بیماری های دیگری نظیر بیماری های قلبی، بیماری های پوستی، بیماری دستگاه گوارش و بیماری های کبدی دچار شوند.
افرادی که در معرض جوشکاری بدون پوشش مناسب هستند، بروز سرطان ریه یک بیماری شایع می باشد. علاوه بر این در مواردی بروز سرطان حنجره و دستگاه ادراری نیز گزارش شده است. بروز چنین سرطان هایی در اثر آزاد شدن مواد سمی مثل نیکل، بریلیوم، برم، کادمیوم و آرسنیک در دود جوشکاری و استشمام آن می باشد.
بروز بیماری هایی نظیر آسم، برونشیت، ذات الریه و … در اثر استشمام ذرات فلزی به وجود می آید. علاوه بر این، گرمای بیش از حد تولید شده در اثر مشعل دستگاه جوشکاری و جرقه های حاصل از آن، می تواند سوختگی های شدیدی را بر جای بگذارد.
آسیب دیدگی چشم ها
آسیب دیدگی چشم ها در اثر جرقه ها و در تماس بودن با خاکستر داغ و تراشه فلزات عارضه ای شایع در این حرفه است. جوشکار ممکن است در اثر تماس طولانی با گرما دچار استرس گرمایی شود.
بروز چنین مشکلات و عوارضی در افرادی که حرفه جوشکاری دارند، رایج است. اما کم نیستند افرادی که سال هاست جوشکاری می کنند اما از سلامت بدنی کاملی به سر می برند.
در صورتی که به موارد ایمنی جوشکاری دقت داشته باشید و از پوشش مناسبی برخوردار باشید، احتمال آسیب دیدگی اعضای داخلی و خارجی بدن به صفر می رسد. بروز بیماری ها در حرفه جوشکاری تنها در افرادی دیده شده است که به موارد ایمنی توجهی نداشته اند.
شما در حال مطالعه مقاله شارژ کپسول co2 جوشکاری هستید.
نکات ایمنی در جوشکاری co2
همانط ور که در بخش قبلی بیان شد، عدم توجه به موارد ایمنی در جوشکاری co2 سلامت بدن را تهدید می کند. از این رو به نکات ایمنی در این بخش توجه داشته باشید:
یکی از خطرات استفاده از کپسول co2 احتمال نشتی و اشباع co2 در محیط می باشد. از این رو دقت داشته باشید که کپسول در محیط آزاد یا دارای تهویه مناسب نگهداری و استفاده شود. اگر مجبور به استفاده از کپسول در محیط های بسته بودید، از ماسک تنفسی فیلتردار استفاده کنید.
برای جلوگیری از سوختگی پوست از دستکش مخصوص جوشکاری استفاده کنید. ممکن است جرقه های جوشکاری علاوه بر دست ها، روی سایر اعضای بدن نیز پخش شوند. از این رو پوشیدن لباس مناسب نیز الزامی می باشد.
استفاده از عینک های مخصوص جوشکاری
برای جلوگیری از آسیب دیدگی چشم ها از عینک های مخصوص جوشکاری استفاده کنید.
کپسول های حاوی co2بسیار حساس هستند و احتمال انفجار در آن ها وجود دارد. از این رو برای جابه جایی آن ها از چرخ های دستی مخصوص استفاده کنید.
از ثابت بودن کپسول در محل نگهداری اطمینان حاصل کنید تا دچار ضربه یا افتادگی نشود.
از قرار دادن مواد شیمیایی و قابل اشتعال در کنار کپسول خودداری کنید و آن ها را به محل دیگری منتقل کنید.
از قرار دادن طولانی مدت کپسول co2زیر نور آفتاب خودداری کنید.
تمام کپسول های co2شامل کپسول های پر و خالی باید به صورت عمودی نگهداری شوند.
کلاهک کپسول را فقط در زمان مصرف می توانید بردارید.
از سلامت اجزای کپسول مطمئن شوید
از سلامت اجزای کپسول شامل شیرها، اتصالات، مانومترها، رگلاتور، بدنه، لوله ها و مشعل جوشکاری قبل از انجام جوشکاری مطمئن شوید.
به توصیه های سرپرست خود در زمان جوشکاری توجه داشته باشید.
در محیط هایی که خطر انفجار و آتش سوزی با کپسول co2وجود دارد، باید مجوز کار دریافت شود.
شیرهای کپسول را با آچارهای مخصوص باز و بسته کنید.
در مورد روش صحیح روشن و خاموش کردن مشعل، از سرپرست خود سوال کنید.
برای جلوگیری از انفجار و آتش سوزی، از شیر یک طرفه و شعله گیر در مشعل و کپسول جوشکاری استفاده نمایید.
زمان جوشکاری حتما باید یک کپسول آتش نشانی در محیط قرار داشته باشد.
شیر کپسول را نباید به صورت ناگهانی باز کنید
شیر کپسول را نباید به صورت ناگهانی باز کنید. زیرا در اثر خروج ناگهانی گاز، گرمای زیادی ایجاد شده که احتمال آتش سوزی را افزایش می دهد.
از باز بودن و تنظیم کار پیچ رگلاتور مطمئن شوید.
در بستن شیرهای کپسول بعد از اتمام جوشکاری مطمئن شوید.
کلیه راهنمایی ها و دستورالعمل های تولید کننده کپسول را مطالعه کنید.
اجزای کپسول و دستگاه جوشکاری را در دوره های زمانی منظمی تمیز کنید.
به سالم بودن لوله ها و رابط ها به خصوص اتصال رگلاتور و شلنگ حتما دقت داشته باشید.
در صورتی که اجزای کپسول سفت شده اند یا احساس می کنید که ساییده شده اند، از استعمال روغن یا گریس روی آن ها به شدت پرهیز کنید.
از ایستادن در مقابل رگلاتور خودداری کنید. زیرا احتمال ترکیدن و پرت شدن اجزای داخلی آن وجود دارد.
به موارد ایمنی در زمان استفاده از کپسول هایی با فشار بالا دقت بیشتری داشته باشید.
سخن پایانی

همان طور که بیان شدن گاز، کربن دی اکسید مزایای زیادی دارد. از این رو در صنایع مختلف نیز دارای کاربردهای بی شماری می باشد.
استفاده از گاز کربن دی اکسید در صنعت جوشکاری نیاز به دقت و مراقبت زیادی دارد. کپسول های co2 دارای حساسیت بالایی هستند.
از این رو به موارد ایمنی استفاده از آن باید دقت داشته باشید. یکی از قابلیت های کپسول های co2امکان شارژ مجدد آن ها می باشد.
برای شارژ کپسول co2 جوشکاری می توانید با کارشناسان مجرب مجموعه بالن گاز تماس بگیرید. کارشناسان و متخصصان سایت بالن گاز، شما را برای خرید کپسول هایی با استاندارد بالا نیز راهنمایی خواهند کرد.
در پایان توصیه می کنیم صفحه تفاوت جوش آرگون و co2 را مطالعه کنید.
saeid tamizgaran